Het gezicht achter
Pretty Strong Mom

Mijn naam is Ursula Verver-Hoogendoorn, mama van Kayleigh en gecertificeerd pre- & postnataal fitnesscoach (Sterkher & Core Academy)

Als echt paardenmeisje liep ik vroeger liever op de manege rond dan in de sportschool. Toch kan ik me nu geen leven zonder sport meer voorstellen. Ik ontdekte CrossFit en mountainbiken en ga ook graag een ochtendje survivallen of klimmen.

Ik ben graag in de natuur. Ik voel me thuis in het bos en ben gek op beestjes in alle soorten en maten. Verder word ik vooral gelukkig van de kleine dingen in het leven. Het eerste lentezonnetje, warme chocomel na een sneeuwballengevecht, kroelen met Kayleigh en lekker eten. En ik word gelukkig van het helpen van andere mama’s om zich fit, sterk en zelfverzekerd te laten voelen. Hoe dat komt lees je hieronder.

Toen ik in 2018 zwanger werd, wist ik heus wel dat het een tijdje zou duren voordat ik weer op hetzelfde niveau zou zitten van voor mijn zwangerschap. Ik had het helemaal uitgestippeld. Ik zou weer lekker drie tot vier keer in de week gaan trainen en na negen maanden zou ik weer op mijn oude niveau zitten.

Man, wat had ik me daarin vergist!

Toen mijn dochter in oktober van dat jaar geboren werd, veranderde er zóveel. Waar ik voor die tijd het liefst zo vaak en zo lang mogelijk CrossFit deed, wilde ik nu alleen nog maar bij Kayleigh zijn. Ik deed wel trouw mijn oefeningen en sleepte mezelf na een tijdje ook weer naar de gym, maar het lichamelijk herstel duurde vele malen langer dan ik had verwacht. Ik had er namelijk even geen rekening mee gehouden dat je als jonge moeder bijna niet slaapt, een fulltime baan hebt aan het voeden van je kindje en een lichaam hebt dat niet meer lijkt te functioneren zoals het deed. Om van de hormonen nog maar niet te spreken. Beginnersfoutje 😉

Met deze ervaring in mijn rugzak, werd het mijn missie om andere mama’s bij te staan in dit proces. Om jou te helpen je sterk en fit te voelen en te vertrouwen op jouw eigen lichaam. Door uit te gaan van het positieve help ik jou beter te bewegen, altijd met een lach.

Ik geloof in de kracht van mama’s. Een sterke mama is een zelfverzekerde mama. Een zelfverzekerde mama kan handelen vanuit liefde en de overtuiging dat ze het goed doet voor haar kleintje(s). Een liefdevolle mama draagt bij aan een gelukkig kind. En een gelukkig kind maakt een gelukkige mama. Mama’s hebben zóveel liefde te geven en hoe gelukkiger zij zelf zijn, hoe meer liefde zij kunnen geven. Ik geloof dat dát is wat de wereld nodig heeft: een beetje meer liefde.

Meer weten?